Kwartierstaat Wijntjes

home Generatie I - VII VIII - IX X XI XII XIII - XIV XV - XIX

Deze kwartierstaat is opgezet door vooral op het internet te zoeken. Ook werden een aantal actes uit Leiden verkregen. Op bijgaande referentielijst staan een aantal links. De kwartierstaat betreft nu ruim 800 directe voorouders en nog heel wat oud-ooms en tantes. Laatst gewijzigd 2016-07-28.

Een korte uitleg. Een kwartierstaat is een lijst van alle voorouders van een persoon (of van een gezin). Die persoon krijgt nummer 1 en wordt kwartierdrager of proband genoemd. De twee ouders zijn nummer 2 en 3. Alle even nummers zijn mannen, de oneven nummers (vanaf 3) zijn vrouwen. Dan volgen vier grootouders, acht overgrootouders, 16 betovergrootouders en zo voort.
Je vindt dus iemands vader door het nummer met twee te vermeningvuldigen.
Maar twee zaken beperken dit schema. Als van iemand geen ouders bekend zijn, stopt die sector verder. Dat is hier voor het eerst bij 27 Gerridina Willems, van wie we (nog) geen herkomst hebben gevonden. Daardoor zijn er 'maar' 30 oudouders in plaats van 32.
Een andere berperking treedt op als twee voorouders dezelfde ouders hebben. Dat heet "kwartierverlies". Dit treedt voor het eerst op bij de overgrootouders 228 Samuel de Mooij & 229 Jannetje Boekee. Hun twee kinderen Samuel en Teunis leiden ieder naar de familie Wijntjes. Op het schema "familebanden" hieronder kun je dat zien. Zo zijn Gerrit Glasbergen & Maertge le Fort VIJFVOUDIGE voorouders; (voor ONZE kinderen zijn zij zelfs TWAALFVOUDIGE voorouders).
Let wel, dit schema toont alleen de lijnen van gemeenschappelijke voorouders naar het gezin Wijntjes. In de kwartierstaat staan er veel meer.
Generatie I - VII VIII - IX X XI XII XIII - XIV XV - XIX